English Quiz IBPS PO Prelims 16th September 2019

ibps-po-prelims-english-quiz-2019

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS PO 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan 'FATEH



Directions (1-15): In each of the following questions, a sentence is given with highlighted phrase. There are five words given below each sentence. Choose the word among the five options illustrating the meaning of the phrase. If no word illustrates the correct meaning then choose option (e), i.e. ‘None of these’ as your option.

Q1. Our new policies are designed to break down artificial barriers to women's advancement.
(a) Dispose
(b) Stop
(c) Refuse
(d) Return
(e) None of these
S1. Ans. (b)
Sol. The Phrase Break down means - It can mean either to stop functioning or to separate a whole into constituent parts.

Q2. Be sure to blow up the tyres before you drive off.
(a) inflate
(b) postpone
(c) believe
(d) resemble
(e) None of these.
S2. Ans. (a)
Sol. The Phrase Break down means – Inflate

Q3. The army has set up checkpoints on all the major roads in the area.
(a) Arrange
(b) return
(c) buy
(d) delay
(e) None of these.
S3. Ans. (a)
Sol. The phrase set up means –To arrange

Q4. I'm afraid I have to turn down your invitation to dinner.
(a) Make unconscious
(b) Refuse
(c) Repel
(d) Interrupt
(e) None of these.
S4. Ans. (b)
Sol. The Phrase Turn down means - It means to refuse.

Q5. Some people dream of success while others wake up and work hard at it.
(a) Solve
(b) Awaken
(c) Careful
(d) Record
(e) None of these.
S5. Ans. (b)
Sol. The phrase Wake up-Awaken

Q6. I intend that you shall take over the business.
(a) Take control of
(b) Accept
(c) Examine
(d) Progress
(e) None of these.
S6. Ans. (a)
Sol. The Phrase take over means –Take control of.

Q7. You may look over this photograph album while waiting for us here.
(a) Examine
(b) Locate
(c) Disappoint
(d) Submit
(e) None of these.
S7. Ans. (a)
Sol. The Phrase look over means –To Examine.

Q8. I am sorry I have to hang up now. Someone is knocking at the door.
(a) Stop using the phone
(b) Grasp
(c) Penetrate
(d) Achieve
(e) None of these.
S8. Ans. (a)
Sol. The Phrase hang up means – Put down the telephone.\

Q9. He was determined to iron out the difficulties.
(a) To resolve or work out a solution to
(b) Restrain
(c) Distribute
(d) Enter
(e) None of these.
S9. Ans. (a)
Sol. The Phrase Iron Out means –To Resolve or Work out

Q10. You can't get away from the fact that the cost of living is always rising.
(a) To Escape
(b) Reconcile
(c) Investigate
(d) Consider
(e) None of these.
S10. Ans. (a)
Sol. The Phrase Get Away means – To Escape

Q11. There was a great uproar over plans to pull down the old library.
(a) Invent
(b) deliberately destroy
(c) Blend
(d) Repay
(e) None of these.
S11. Ans. (b)
Sol. Pull Down: To destroy a building, especially because it is very old or dangerous

Q12. I need to go through the company inventory and check off that everything is there
(a) To mark with the tick
(b) Total
(c) Kill
(d) Create a formal document
(e) None of these.
S12. Ans. (a)
Sol. The Phrase Check off- To mark with the tick.

Q13. Little children always act up with their parents at home.
(a) Arrive
(b) Misbehave
(c) Finish
(d) Return
(e) None of these.
S13. Ans. (b)
Sol. The Phrase Act up- To Misbehave

Q14. When she put her hand out, trying to rise, she skittled a row of bottles.
(a) Register
(b) Leave
(c) Distribute
(d) Decline
(e) None of these.
S14. Ans. (c)
Sol. The phrase hand out means – To distribute.

Q15. Many students drop out or fail because they're not enjoying the course.
(a) Decline Gradually
(b) Inflate
(c) Donate
(d) Make a mark
(e) None of these.

S15. Ans. (a)
Sol. The phrase drop out means –To Decline Gradually.