IBPS PO Prelims English Quiz: 11th August 2019

ibps-po-prelims-english-quiz-2019

IBPS PO Prelims English Quiz

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS PO 2019 is just one step away from your reach, for your aid here is the quiz under the Study Plan 'FATEH', on the IBPS PO Prelims English Quiz and we have Phrase Replacement for 11th August 2019.



Directions (1-15): In the question given below, there is a sentence in which one part is given in bold. The part given in bold may or may not be grammatically correct. Choose the best alternative among the four given which can replace the part in bold to make the sentence grammatically correct. If the part given in bold is already correct and does not require any replacement, choose option (e), i.e. “No replacement required” as your answer. 



Q1. Jammu and Kashmir remain entirely cut back, ironically, as part of the efforts at effecting its “complete integration” with the rest of the country.

Remains entire cut in
Remains entirely cut in
Remain entirely cut of
Remains entirely cut off
No replacement required
Solution:
Here, in the given sentence, ‘remain’ will be replaced by ‘remains’ as according to the subject verb agreement, if the subject is singular, then the verb associated to it should also be singular. ‘cut back’ means ‘reduction’. But the sentence is inferring that Jammu and Kashmir is entirely interrupted. Therefore “cut off” which means “an act of stopping or interrupting the supply of something” is more contextually relevant. Hence, with given errors in the sentence, option (d) is suitable to correct both the errors and correct the sentence grammatically and contextually.

Q2. It was said that Winston's father, Randolph, never did a stroke of work in his whole life, and his mother Jennie did neither.
Neither mother Jennie did
Mother Jennie neither did
Neither did his mother Jennie
Neither did mother Jennie
No replacement required
Solution:
‘his mother Jennie did neither’ will be replaced by ‘neither did his mother Jennie’. As in speaking language, small sentences are started with ‘neither’ or ‘nor’ especially to indicate a negative thought. For instance, ‘Sheila did not go to watch movie. Neither did I’. Hence, option (c) will be the most apt replacement for the highlighted phrase.

Q3. It gives voice to a growing understanding that cultural diversity is a national strength and a resource worthy of protection.
Give voice to grow
Giving voices to grow
Gave voices for growing
Gives voices for growth
No replacement required
Solution:
In this sentence, the highlighted phrase is correct. Since, no replacement is required here; option (e) is apt answer choice.

Q4. The police caught a notorious criminal who had been terrorizing government employees and extorted money from them for the past three years.
was terrorizing government employees and extorted
had been terrorized government employees and extorting
had been terrorizing government employees and extorting
has terrorized government employees and extorted
No replacement required
Solution:
In the highlighted phrase, ‘extorted’ will be replaced by ‘extorting’ because the sentence is in Past Perfect continuous in which both the main verbs used with ‘had been’ will be in the form of ‘verb+ing’. Therefore, ‘had been terrorizing government employees and extorting’ will be correct replacement. Option (c) is right answer choice.

Q5. On the other side of the football, Donnavan Spencer had to represent for the offense, though he did acknowledgement the efforts of the opposition.
acknowledging the efforts of
acknowledge the efforts of
acknowledging of the efforts of
acknowledged of the efforts of
No replacement is required
Solution:
‘acknowledgment the efforts of’ will be replaced by ‘acknowledge the efforts of’. Since, we use first form of verb with ‘did’ and ‘acknowledgment’ is noun here. Option (b) is the right answer.

Q6. The animal typically attacks by charging and by pointing its tusks towards the intended victim, with most injuries occurring on the thigh region.
By charging and pointing his tusks
With charging and by pointing his tusks
By charging and pointed his tusks
For charging and by pointed his tusks
No replacement required
Solution:
‘by pointing’ will be replaced by ‘and pointing’ because there is a use of two gerunds (charging and pointing) having a common preposition “by”. So, we can join the two gerunds with the conjunction “and” For example, ‘she earns his livelihood by singing and dancing’. So the correct answer choice is option (a)

Q7. The red sandstone is made up of quartz grains coated with hematite, an iron oxide mineral that give the stone a red colour.
that gave the stone
that gives the stone
which gave the stone
which give the stone
No replacement required
Solution:
‘that gives the stone’ will replace ‘that give the stone’ because ‘that’ is used here as a relative pronoun whose antecedent is ‘hematite, an iron oxide material’. Verb is used according to the antecedent of relative pronouns, such as who, where, and that. Therefore, option (b) is the correct replacement of the highlighted phrase. For example, ‘I know the girl who is standing there’ and ‘I know the girls who are standing there’.

Q8. After a dull and wet bank holiday, I was looking forward for a pleasant evening in the theatre.
were looking forward for
have looked forward for
was looking forward to
have been looking forward with
No replacement required
Solution:
‘to’ will be used instead of ‘for’ because ‘looking forward to’ is an idiom that refers to ‘hope for’. Therefore, option (c) is apt replacement.

Q9. It has been possible to argue that comparing Asia’s two largest countries, China and India, is akin to holding up an apple to an orange.
were possible to
have been possible to
were being possible to
was being possible to
No replacement required
Solution:
Since, the highlighted phrase is grammatically correct and it is also giving a contextual meaning to the entire sentence, therefore there is no need of any replacement here. Option (e) is most viable answer choice here.

Q10. A student in debt is trying to clear his overdraft by starting a website to help others managed their cash.
To helping others managed
help others managed
to help others manage
help others managing
No replacement required
Solution:
In place of ‘managed’, there will be ‘manage’ because ‘help+somebody+to do+something’ is the correct structure as in ‘she helped me to complete school project’. Hence, option (c) is apt answer choice.

Q11. Her mother's undoing was prompted by her discovery that Alessandro, her much younger husband, was falling in love with a family friend.
were falling in love
had been falling in love
had been fallen in love
had fallen in love
No replacement required
Solution:
Instead of ‘was falling in love’, it will be ‘had fallen in love’ because for an event of past of the past, we use Past Perfect tense. So, option (d) will be correct answer.

Q12. Of course, they all would be liked to have it as it gives them a more authentic educational domain name.
like to have
be liked to having
like to having
like to be having
No replacement required
Solution:
‘be liked to have’ will be replaced by ‘like to have’ because in active voice, we use first form of verb while, with would in passive voice, ‘would+be+verb third form’ is used. Such as, ‘would you like to have a cup of tea?’. Hence, option (a) is correct answer choice.

Q13. Despite the riot of colour, these fluorescent outfits did not seemed like expressions of individual taste or will.
did not seeming like
did not seem like
was not seem like
did not seemed with
No replacement required
Solution:
Since, first form of verb is used with ‘do, does and did’, therefore, ‘did not seemed like’ will be replaced by ‘did not seem like’. Therefore, option (b) is right answer.

Q14. But given the right platform, those blessed with a melody voice can certainly go places.
so a melody voice
that a melody voice
with a melodious voice
highly melody voice
No replacement required
Solution:
We use an adjective or adverb with ‘so’, and ‘melody’ is a noun while ‘melodious’ is an adjective. Therefore, correct replacement for the highlighted phrase ‘with a melody voice’ will be ‘with a melodious voice’. So, option (c) will be the correct answer choice.

Q15. The high fixed costs make the marginal cost of adding passengers on a partially-filled flight almost neglected.
almost neglects
almost neglected
almost neglect
almost negligible
No replacement required
Solution:
‘almost neglected’ will be replaced by ‘almost negligible’. Hence, option (d) is aptly right choice. Theirs is a difference between ‘neglected’ and ‘negligible’. Neglected- Disregarded, lack of care Negligible- something so small that it is not worth considering.





You may also like to Read:
    

All the Best BA'ians for IBPS RRB Clerk 2019!!

Print Friendly and PDF