English Miscellaneous Quiz for IBPS PO Prelims 8th October 2019

IBPS Clerk Prelims English Quiz on Miscellaneous Topics

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS Clerk 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan 'FATEH', on the IBPS Clerk Prelims English Quiz and we have English Misc.  for 8th October 2019. You can also check out the latest books for IBPS Clerk 2019 exam.

Directions (1-8): In each of the questions given below four words are given in bold. These four words may or may not be in their correct position. The sentence is then followed by options with the correct combination of words that should replace each other in order to make the sentence grammatically and contextually correct. Find the correct combination of the words that replace each other. If the sentence is correct as it is then select option (e) as your choice.
Q1. It may crucial (A) like an awful twist of fate that at such a seem (B) time Britain has both the worst prime minister and worst leader (C) of the opposition in living memory (D).
(a) A-B
(b) B-C
(c) A-D
(d)C-D
(e) None of these.
S1. Ans. (a)
Sol. The correct option is option (a).
It may seem like an awful twist of fate that at such a crucial time Britain has both the worst prime minister and worst leader of the opposition in living memory.
Q2. The Supreme Court’s welcome (A) slapping down of Mr Johnson’s neutrality (B) suspension of Parliament(C) was a model of unlawful (D).
(a) A-B
(b) B-C
(c) A-D
(d)B-D
(e) None of these.
S2. Ans. (d)
Sol. The correct option is option (d).
The Supreme Court’s welcome slapping down of Mr Johnson’s unlawful suspension of Parliament was a model of neutrality.
Q3. The federal (A) government often gives foreign wants (B) promises of aid in exchange(C) for doing something that America powers (D)them to do.
(a) A-B
(b) B-D
(c) A-C
(d)C-D
(e) None of these.
S3. Ans. (b)
Sol. The correct option is option (b).
The federal government often gives foreign powers promises of aid in exchange for doing something that America wants them to do.
Q4. It is simplistic (A) to blame the collective ownership (B) of Afro-Colombian lands for the region (C) in Colombia’s Pacific coast poverty (D).
(a) A-B
(b) B-C
(c) A-D
(d)C-D
(e) None of these.
S4. Ans. (d)
Sol. The correct option is option (d).
It is simplistic to blame the collective ownership of Afro-Colombian lands for the poverty in Colombia’s Pacific coast region.
Q5. Scientists believe (A) that carbon capture (B) is a critical emission (C) to help meet the world’s ambitious goals for reducing C02 technology (D).
(a) A-B
(b) C-D
(c) A-D
(d) B-C
(e) None of these.
S5. Ans. (b)
Sol. The correct option is option (b).
Scientists believe that carbon capture is a critical technology to help meet the world’s ambitious goals for reducing C02 emissions.
Q6. The central influence (A) has done the heavy lifting in the last few months and monetary policy (B) may well be nearing its limits in so far as its ability to bank (C) growth prospects (D) is concerned.
(a) A-B
(b) B-C
(c) A-C
(d)C-D
(e) None of these.
S6. Ans. (c)
Sol. The correct option is option (c).
The central bank has done the heavy lifting in the last few months and monetary policy may well be nearing its limits in so far as its ability to influence growth prospects is concerned.
Q7. Some modern forward (A) are putting conservatives (B) solutions to poverty that go beyond public-funding cuts(C) and private charity(D).
(a) A-B
(b) B-C
(c) A-D
(d)C-D
(e) None of these.
S7. Ans. (a)
Sol. The correct option is option (a).
Some modern conservatives are putting forward solutions to poverty that go beyond public-funding cuts and private charity.
Q8. Over the past four months as many as 2m Hong Kongers—or more than a quarter of the city’s residents(A)have scrapping (B) to demand the marched (C) of a bill that would have exposed criminal suspects (D)to the mainland’s courts.
(a) A-B
(b) B-C
(c) A-D
(d)C-D
(e) None of these.
S8. Ans. (b)
Sol. The correct option is option (b).
Over the past four months as many as 2m Hong Kongers—or more than a quarter of the city’s residents have marched to demand the scrapping of a bill that would have exposed criminal suspects to the mainland’s courts.
Directions (9-15): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of this part is your answer. If there is no error in the statement, then mark option (e) as your answer choice.
Q9. No sooner did (A)/ it released its trial (B) /balloon on the Luxury Tax (C) /, than it met with a public backlash (D).
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these.
S9. Ans. (b)
Sol. The Word “released” will be replaced by release. The basic structure of such sentences is {No sooner + did + subject + Verb 1st form}
Q10. Optimism remains relatively (A)/ higher in the North (B)/than in southern (C)/ part of the country (D).
(a) A
(b) B
(c) C
(d)D
(e) None of these.
S10. Ans. (c)
Sol. We will use ‘the’ before southern.
Q11. The demonstrators (A)/ fled away when soldiers (B)/ toting machine guns /advanced on the crowd.
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these.
S11. Ans. (b)
Sol. The base form of the word ‘fled’ is ‘flee’ which means ‘run away’, this makes it superfluous.
Q12. Being that of the (A)/ pollution, the trees (B) / are almost completely (C) / stripped of bark (D).
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these.
S12. Ans. (a)
Sol. “Being that” must be replaced with “Because”
Q13. Inflation is considered (A) /to be undesirable because (B)/ of their adverse effects (C) /on income distribution (D).
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these.
S13. Ans. (c)
Sol. “Their” should be replaced with “its”
Q14. Nationally, the White House (A)/and many members of congress (B)/ is accessible on-line through Internet (C)/ and various commercial computer networks (D).
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these.
S14. Ans. (c)
Sol. “Is” should be replaced with “are”
Q15. Had they fall (A)/asleep, the firemen say (B)/, not one of them (C)/ would have survived (D).
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these.
S15. Ans. (a)
Sol. After they in first part, “fall” will be replaced by “fallen” because past participle(Verb 3rd form will be used after has/have/had.
https://www.youtube.com/watch?v=r2zYx8hszN0&list=PL4t_secZTPn7JAFCzoqwY3a1PuKiA2VH_&index=2