Error Detection For Canara Bank PO - 11th December 2018


English Language Quiz For Canara Bank PO

Canara Bank PO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming Canara Bank PO Exam.





Directions (1-5): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number (A, B, C or D) of this part is your answer. If there is no error in the statement, then mark option (e) as your answer choice. 


Q1. Senior civil servant Arvind Saxena was sworned in as the (A)/ Chairman of the Union Public Service Commission (UPSC) (B)/ on Thursday, the Ministry of Personnel, (C)/ Public Grievances and Pensions said.(D)/

A
B
C
D
No Error
Solution:
Error is in part A. Use 'sworn' in place of 'sworned'. 'Was' itself depicts past form and so past form of 'sworn' will not be used here.

Q2. A student of civil engineering from the Delhi College of Engineering (A)/ and M. Tech in systems management from IIT-New Delhi, (B)/ Saxena was selected for the civil services (C)/ and join the Indian Postal Service in 1978.(D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
Error is in part D. 'Joined' should be used in place of 'join' as the sentence is in past tense.

Q3. Of national elections around the corner, (A)/ political parties are once again (B)/ gearing up to publish their official (C)/ stances on key policy issues.(D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
Error is in part A. 'With' should be used in place of 'of' to make the sentence grammatically and contextually correct.

Q4. India has climbed an impressive (A)/ 55 rungs in the World Bank’s (B)/ Ease of Doing Business (C)/ rankings of two years.(D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
Error is in part D. Use 'in' in place of 'of' in part D.

Q5. Most people have that one family (A)/ member who has been diagnosed with (B)/ a dreaded illness and finds (C)/ it challenging to manage financially.(D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
There is no error in any part of the sentence.

Directions (6-10): In each of the following questions, a sentence is given which may or may not have an error in it. In the options given below each question, four ways of writing the same sentence are given. You have to choose the sentence which is grammatically and contextually correct. If the sentence is correct as it is, choose option (e) as your answer. 


Q6. With three-quarters of tertiary healthcare being provided by corporate hospitals, it becomes important to have a high health cover, given the high charging by these hospitals and medical inflation of 20% per annum in India.

With three-quarters of tertiary healthcare being provided by corporate hospitals, it becomes important to have a high health cover, given the high charges by these hospitals and medical inflation of 20% per annum in India.
With three-quarters of tertiary healthcare being provide by corporate hospitals, it becomes important to have a high health cover, given the high charges by these hospitals and medical inflation of 20% per annum in India.
With three-quarters of tertiary healthcare being provided by corporate hospitals, it become important to have a high health cover, given the high charges by these hospitals and medical inflation of 20% per annum in India.
With three-quarters of tertiary healthcare been provided by corporate hospitals, it becomes important to have a high health cover, given the high charges by these hospitals and medical inflation of 20% per annum in India.
No Change required
Solution:
The correct sentence is 'With three-quarters of tertiary healthcare being provided by corporate hospitals, it becomes important to have a high health cover, given the high charges by these hospitals and medical inflation of 20% per annum in India.'

Q7. Take into account the inflation on medical expenses, a large health cover will really help in protecting your wealth as it will pay for your expenses without you have to sell your assets or exhaust your savings.
Take into account the inflation on medical expenses, a large health cover will really help in protecting your wealth as it will pay for your expenses without you having to sell your assets or exhaust your savings.
Taking into account the inflation on medical expenses, a large health cover will really help in protecting your wealth as it will pay for your expenses without you have to sell your assets or exhaust your savings.
Taking into account the inflation on medical expenses, a large health cover will really help in protecting your wealth as it will pay for your expenses without you having to sell your assets or exhaust your savings.
Taking into account the inflation on medical expense, a large health cover will really helps in protecting your wealth as it will pay for your expenses without you having to sell your assets or exhaust your savings.
No Change required
Solution:
The correct sentence is 'Taking into account the inflation on medical expenses, a large health cover will really help in protecting your wealth as it will pay for your expenses without you having to sell your assets or exhaust your savings.'

Q8. Speech and language are the first communication technologies, and the main drivers of human evolution.
Speech and language is the first communication technologies, and the main driver of human evolution.
Speech and language are the first communication technology, and the main driver of human evolution.
Speech and language are the first communication technologies, and the main drives of human evolution.
Speech and language are the first communication technologies, and the mainly drive of human evolution.
No Change required
Solution:
No Change required

Q9. The best way to handle a project too large for any one organization is to asking lots of volunteers to help.
The best way to handle a project too large for any one organization is to asked lots of volunteers to help.
The best way to handling a project to large for any one organization is to ask lots of volunteers to help.
The best way to handle a project too large for any one organization is too ask lots of volunteers to help.
The best way to handle a project too large for any one organization is to ask lots of volunteers to help.
No Change required
Solution:
The correct sentence is 'The best way to handle a project too large for any one organization is to ask lots of volunteers to help.'

Q10. For more than a year after demonetisation, the erratic supply of currency and the recurring automated teller machines (ATM) calibrations impacted the transactions at the ATMs.
For more then a year after demonetisation, the erratic supply of currency and the recurring automated teller machines (ATM) calibrations impacted the transactions on the ATMs.
For more than a year after demonetisation, the erratic supply of currency and the recurring automated teller machines (ATM) calibrations impact the transactions on the ATMs.
For more than a year after demonetisation, the erratic supply of currency and the recurring automated teller machines (ATM) calibrations impacting the transactions on the ATMs.
For more than a year after demonetisation, the erratic supply in currency and the recurring automated teller machines (ATM) calibrations impacted the transactions in the ATMs.
No Change required
Solution:
No Change required

Directions (11-15): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence and that part will be the answer. If there is no error in the statement, then mark option (e) as your answer choice. 


Q11. Digital technologies are enabling firms to automating and this will reduce employment in some old, typically low- and medium-skill sectors.

Digital technologies are enabling
firms to automating and this will reduce
employment in some old,
typically low- and medium-skill sectors.
No Error
Solution:
Use 'automate' in place of 'automating'. 'To' will be followed by first form of verb.

Q12. The demand for certain skills is going up in today’s labour markets. These skills include complex problem-solving and analysis and social skills such as teamwork and relationship management.
The demand for certain skills is going up in today’s
labour markets. These skills include complex
problem-solving and social skills such as
teamwork and relationship management.
No Error
Solution:
No Error

Q13. As the World Development Report 2019 argues, India needs to focus even more strongly on the quality of education it offers to it’s greatest asset—its citizens.
As the World Development Report 2019
argues, India needs to focus even more
strongly on the quality of education it offers
to it’s greatest asset—its citizens
No Error
Solution:
'Its' will be used in place of 'It's'. 'It's' denotes 'It is'.

Q14. Entrepreneurship and the rate of start-ups is more fluid in India compared to an advanced economy such as the US.
Entrepreneurship and the rate of
start-ups is more fluid in
India compared to an advanced
economy such as the US
No Error
Solution:
'Are' will be used in place of 'is' because two there are two nouns 'Entrepreneurship and the rate of start-ups'.

Q15. Despite its recent economic advances, India’s gender balance in entrepreneurship and start-ups remain among the lowest in the world.
Despite its recent economic advances,
India’s gender balance in entrepreneurship
and start-ups remain
among the lowest in the world
No Error
Solution:
'Remains' will be used in place of 'remain' because here 'India’s gender balance' is the noun which is singular.

               




   You May also like to Read:
               
  

Print Friendly and PDF