IBPS RRB स्केल 1 साक्षात्कार अनुभव : प्रिंस

IBPS RRB स्केल 1 साक्षात्कार अनुभव : प्रिंस


IBPS ने हाल ही में IBPS RRB स्केल -1 के लिए उन सभी उम्मीदवारों का साक्षात्कार आयोजित किया, जिन्होंने IBPS RRB स्केल -1 मेन्स परीक्षा में सफलता प्राप्त की। इस आर्टिकल में, हम एक उम्मीदवार के IBPS RRB स्केल -1 साक्षात्कार अनुभव को आपके साथ साझा कर रहें हैं-



इंटरव्यू और उम्मीदवार सम्बंधित विवरण:-



Name of the candidate: Prince

State - Punjab
Date of interview - 20feb,2021
Venue – Kapurthala (Panel -1), Punjab
Panel – 5 members including 1female.



Prince entered with the permission of the panel and greeted them. The interviewers/panel told him to sit down. The first question that they dropped on the prince was: Prince where are you from? And The candidate told them about his hometown. Following this, the panel asked him about his qualification. The candidate told them about his post-graduation in economics. The panel formed all the questions on economics which was Prince’s Forte.



Following other questions asked by the interviewer and the reply of the candidate


 Q1- fiscal policy?  (P1)
Ans: about expenditure and receipt of Government.
 Q2 - Primary deficit? (P1)
Ans:  revenue expenditure and receipt of Government.
Q3 - Internal rate of return? (P2)
Ans: Return by marginal investment.
Q4 - current fiscal deficit percentage? (P2)
Ans: 9.5% (2021 financial year)
Q5 - IRDA works and establishment year? (P5)(female member)
Ans:  replied in short about IRDA.
Q6 - Darwin's theory? (P4)
Ans:  short about human development stages.
Q7 - Newton's three laws? (P4)
Ans: I know just Gravity law and others I have to read.
Q8 - My suggestion to solve Indian issues? (P1)
Ans: We should make short-term targets and complete them.
Q9 – What is Economist Mathulus theory? (P5)
Ans: his theory is based on the growth of the population on different development stages.
Q10 - Define balance sheet? (P5)
Ans:  a final paper on receipt and expenditure.

"My interview was finished between 13-15 minute after this they all said with happiness
except female member  thank you, Prince, and gave nodal permission to go after this
I said thank you sir/ mam have a good day."



adda247