IBPS PO Prelims English Quiz: 3rd of September 2019

ibps-po-prelims-english-quiz-2019

IBPS PO Prelims English Quiz

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS PO 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan 'FATEH', on the IBPS PO Prelims English Quiz and we have Word Swap for 3rd of September 2019. You can also check out the latest books for IBPS PO 2019 exam.

Directions (1-15): In each of the questions given below four words are given in bold. These four words may or may not be in their correct position. The sentence is then followed by options with the correct combination of words that should replace each other in order to make the sentence grammatically and contextually correct. Find the correct combination of the words that replace each other. If the sentence is correct as it is then select option (e) as your choice.

Q1. The advancing progress (A) has brought relief to many parts of India, but its monsoon (B) has been slower than average (C) and the country is still in the midst of a rainfall deficit(D). 
(a) A-C
(b) A-B
(c) Both A-B and A-D
(d) A-D
(e) No replacement required

S1. Ans. (b)
Sol. Replacing A-B will make the sentence contextually and grammatically correct. The sentence thus formed after replacement is, “The advancing monsoon has brought relief to many parts of India, but its progress has been slower than average and the country is still in the midst of a rainfall deficit.“

Q2. However, the permitting (A) Environment Protection (EP) Rules initially (B) in June 2018 ended up amended (C) TPPs to use more water than what was codified (D) specified. 
(a) A-C
(b) Both A-C and B-D
(c) Both A-B and C-D
(d) A-D
(e) No replacement required

S2. Ans. (b)
Sol. Replacing A-C and B-D will make the sentence contextually and grammatically correct. The sentence thus formed after replacement is, “However, the amended Environment Protection (EP) Rules codified in June 2018 ended up permitting TPPs to use more water than what was initially specified.”

Q3. The data domain (A) by TPPs should be placed in the public supplied (B) so that the parameters shortages (C) can be studied in the context of region-specific water disclosed (D). 
(a) A-C
(b) Both A-C and B-D
(c) Both A-B and C-D
(d) A-D
(e) No replacement required

S3. Ans. (c)
Sol. Replacing A-B and C-D will make the sentence contextually and grammatically correct. The sentence thus formed after replacement is, “The data supplied by TPPs should be placed in the public domain so that the parameters disclosed can be studied in the context of region-specific water shortages. “

Q4. The Ministry of New and Renewable Energy has taken(A) a first step by issuing a cleaning (B) to State governments on reducing(C) water use for notice(D) solar panels. 
(a) A-C
(b) Both A-C and B-D
(c) Both A-B and C-D
(d) B-D
(e) No replacement required

S4. Ans. (d)
Sol. Replacing B-D will make the sentence contextually and grammatically correct. The sentence thus formed after replacement is, “The Ministry of New and Renewable Energy has taken a first step by issuing a notice to State governments on reducing water use for cleaning solar panels.” 

Q5. Stringent implementation(A) of standards for judicious water use by TPPs, combined(B)c with the promotion of RE and energy efficiency(C), will offer pathways for achieving(D) these goals.
(a) A-C
(b) Both A-C and B-D
(c) Both A-B and C-D
(d) B-D
(e) No replacement required

S5. Ans. (e)
Sol. Here, all the highlighted words are suitably placed forming a contextually and grammatically correct sentence. Hence, no replacement is required.  

Q6. In making the claim that has been privileged(A) denied by New Delhi, Mr. Trump breached(B) several well-laid diplomatic protocols, including(C) one against discussing roundly(D) conversations with a leader.
(a) A-D
(b) Both A-C and B-D
(c) Both A-B and C-D
(d) B-D
(e) No replacement required

S6. Ans. (a)
Sol. Here, A-D needs to be replaced to form a contextually and grammatically correct sentence. The sentence thus formed is, “In making the claim that has been roundly denied by New Delhi, Mr. Trump breached several well-laid diplomatic protocols, including one against discussing privileged conversations with a leader.”

Q7. The ever-increasing prevention (A) of young people who are joining (B) the ranks of vulnerable(C) populations do not get numbers(D) messages like in the past.
(a) A-D
(b) B-D
(c) A-B
(d) B-C
(e) No replacement required

S7. Ans. (a)
Sol. Here, A-D needs to be replaced for a correct sentence. The sentence thus formed is, “The ever-increasing numbers of young people who are joining the ranks of vulnerable populations do not get prevention messages like in the past.”

Q8. The biggest decade (A) has been the lost voice of vulnerable driving (B) which was the main communities (C) force of AIDS response in the setback (D) after UNGASS. 
(a) A-D
(b) Both A-D and B-C
(c) C-D
(d) B-D
(e) No replacement required

S8. Ans. (b)
Sol. Here, replacing A-D and B-C will form a structurally and grammatically correct sentence. The sentence thus formed is, “The biggest setback has been the lost voice of vulnerable communities which was the main driving force of AIDS response in the decade after UNGASS. “

Q9. What we need is a re-energized (A)UNAIDS with a strong and effort (B) leadership from a person of high integrity(C) and commitment along with a sincere fearless (D) to remove the deadwood.
(a) A-D
(b) B-C
(c) C-D
(d) B-D
(e) No replacement required

S9. Ans. (d)
Sol. Here, Replacement of B-D will form a correct sentence. The sentence thus formed is, “ What we need is a re-energized UNAIDS with a strong and fearless leadership from a person of high integrity and commitment along with a sincere effort to remove the deadwood. “

Q10. The back (A) grew more substantial when President Emamoli Rahmon indicated (B) he would like a technical halt (C) in New Delhi on his way policy(D) from Vietnam.
(a) A-D
(b) B-C
(c) C-D
(d) B-D
(e) No replacement required

S10. Ans. (a)
Sol. Here, A-D will be replaced for a grammatically and contextually correct sentence. The sentence thus formed is, “The policy grew more substantial when President Emamoli Rahmon indicated he would like a technical halt in New Delhi on his way back from Vietnam. “ 

Q11. The tour, coming (A) as it does close on the heels of the World Cup in England, changes (B) an opportunity for India to look ahead, make a few presents (C) in personnel and prepare(D) for the future.
(a) A-D
(b) B-C
(c) C-D
(d) B-D
(e) No replacement required

S11. Ans. (b)
Sol. To form a contextually and grammatically correct sentence, B-C will be replaced. The sentence thus formed is, “The tour, coming as it does close on the heels of the World Cup in England, presents an opportunity for India to look ahead, make a few changes in personnel and prepare for the future.”

Q12. The most debated (A)story at Kartarpur is the one of the ‘miracle’ that Guru Nanak cremated(B) after his death as followers famous(C) late into the night whether their Guru should be wrought(D) or buried.
(a) A-D
(b) B-C
(c) C-D
(d) Both A-C and B-D
(e) No replacement required

S12. Ans. (d)
Sol. Replacing A-C and B-D will form a contextually and grammatically correct sentence. The sentence thus formed is, “The most famous story at Kartarpur is the one of the ‘miracle’ that Guru Nanak wrought after his death as followers debated late into night whether their Guru should be cremated or buried.” 

Q13. The venue of the talks(A), at the Attari-Wagah zero point, lends itself to more arrangements(B) outcomes too away from the glare(C) of the media, without focus on successful(D) for both parties. 
(a) A-D
(b) B-C
(c) C-D
(d) B-D
(e) No replacement required

S13. Ans. (d)
Sol. Replacing B-D will form a correct sentence. The sentence thus formed is, “The venue of the talks, at the Attari-Wagah zero point, lends itself to more successful outcomes too away from the glare of the media, without focus on arrangements for both parties. “

Q14. More than eight years into its cultural(A), the ICCK is struggling to find its due space in spends (B) economic and business ties and promoting(C) most of its time organizing social and existence (D) events. 
(a) A-D
(b) B-C
(c) C-D
(d) Both A-D and B-C
(e) No replacement required

S14. Ans. (d)
Sol. A-D and B-C will be replaced here to form a contextually and grammatically correct sentence. The sentence thus formed is, “More than eight years into its existence, the ICCK is struggling to find its due space in promoting economic and business ties and spends most of its time organizing social and cultural events.”

Q15. The Indian Cultural Centre, common(A) more than ten years ago, has failed(B) to reach out to established(C) South Koreans, who still fail to differentiate(D) between India and Indonesia. 
(a) A-D
(b) B-C
(c) A-C
(d) Both A-D and B-C
(e) No replacement required

S15. Ans. (c)
Sol. The replacement is to be done in A-C. The sentence thus formed is, “The Indian Cultural Center, established more than ten years ago, has failed to reach out to common South Koreans, who still fail to differentiate between India and Indonesia. “





You may also like to Read:
       

All the Best BA'ians for IBPS RRB Prelims Results 2019!!

Print Friendly and PDF