IBPS PO Prelims English Quiz: 12th of September 2019

ibps-po-prelims-english-quiz-2019

IBPS PO Prelims English Quiz

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS PO 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan 'FATEH', on the IBPS PO Prelims English Quiz and we have Para Jumble for 12th of September 2019. You can also check out the latest books for IBPS PO 2019 exam.


IBPS PO Prelims English Quiz

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS PO 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan 'FATEH', on the IBPS PO Prelims English Quiz and we have Starters for 12th of September 2019. You can also check out the latest books for IBPS PO 2019 exam.
Directions (1-15): Select the phrase/connector (STARTER) from the given three options which can be used to form a single sentence from the two sentences given below, implying the same meaning as expressed in the statement sentences.
Q1.
(I) Mary gets back to work
(II) We will have to make do with Ken.
(i) Whereas the Mary gets...
(ii) Wherever the Mary…..
(iii) Until Mary gets ……
(a) Only (i)
(b) Only (ii)
(c) Only (iii)
(d) All of these
(e) None of these.
S1. Ans. (c)
Sol. The correct option is option (c).
Until Mary gets back to work, we'll have to make do with Ken.
Q2.
(I) the country needs to find jobs for its booming population
(II) The globally competitive opportunities are almost entirely in smart manufacturing, most of which require less human hands per unit of output.
(i) While the country ……
(ii) Despite the country…..
(iii) On the Contrary of its booming population…..
(a) Only (i)
(b) Only (ii)
(c) Both (i) & (ii)
(d) All of these
(e) None of these.
S2. Ans. (c)
Sol. The correct option is option (c).
While the country needs to find jobs for its booming population, the globally competitive opportunities are almost entirely in smart manufacturing, most of which require less human hands per unit of output.
Despite the country needs to find jobs for its booming population, the globally competitive opportunities are almost entirely in smart manufacturing, most of which require less human hands per unit of output.
Q3.
(I) Maharashtra readies to celebrate the conclusion of the annual Ganesh festival on Thursday with the visarjan, or immersion, of Ganesha idols,
(II) There could be an issue in Marathwada as in many parts of the region there is very little water in most water bodies.
(i) Even as the Maharastra readies….
(ii) While the Maharastra readies….
(iii) Not only there could be an issue…
(a) Only (i)
(b) Only (ii)
(c) Both (i) & (ii)
(d) All of these
(e) None of these.
S3. Ans. (c).
Sol. The correct option is option (c).
Even as Maharashtra readies to celebrate the conclusion of the annual Ganesh festival on Thursday with the visarjan, or immersion, of Ganesha idols, there could be an issue in Marathwada as in many parts of the region there is very little water in most water bodies.
While the Maharashtra readies to celebrate the conclusion of the annual Ganesh festival on Thursday with the visarjan, or immersion, of Ganesha idols, there could be an issue in Marathwada as in many parts of the region there is very little water in most water bodies.
Q4.
(I) You have a job.
(II) chances are you’re having a tougher time paying the rising costs of everything from groceries to gas.
(i) Even if you have a job…
(ii) Not In case if you have….
(iii) Because you have…..
(a) Only (i)
(b) Only (ii)
(c) Both (i) & (ii)
(d) All of these
(e) None of these.
S4. Ans. (a) .
Sol. The correct option is option (a).
Even if you have a job, chances are you’re having a tougher time paying the rising costs of everything from groceries to gas.
Q5.
(I) the country has managed to slightly reduce its prison population in recent years
(II) mass incarceration remains a fact of the US criminal justice system.
(i) Although the country…
(ii) But the country…
(iii) As the country…
(a) Only (i)
(b) Only (ii)
(c) Both (i) & (ii)
(d) All of these
(e) None of these.
S5. Ans. (a)
Sol. The correct option is option (a).
Although the country has managed to slightly reduce its prison population in recent years, mass incarceration remains a fact of the US criminal justice system.
Q6.
(I) He had enough time.
(II) He refused to go to any place.
(i) Even though he had enough …
(ii) Despite having enough ….
(iii) In spite of having enough….
(a) Only (i)
(b) Only (ii)
(c) Both (i) & (ii)
(d) All of these
(e) None of these.
S6. Ans. (d)
Sol. The correct option is option (d).
Even though he had enough time, he refused to go to any place.
Despite having enough time he refused to go to any place.
In spite of having enough time he refused to go to any place.
Q7.
(I) The government does not rethink its integrated water resource and management and give priority to groundwater management.
(II) the problems of river water would be difficult to address.
(i) If the government does not...
(ii) Unless the government rethink….
(iii) The problems of ……
(a) Only (i)
(b) Only (ii)
(c) Both (i) & (ii)
(d) All of these
(e) None of these.
S7. Ans. (c)
Sol. The correct option is option (c).
Unless, the government rethink its integrated water resource and management and give priority to groundwater management, the problems of river water would be difficult to address.
If the government does not rethink its integrated water resource and management and give priority to groundwater management, the problems of river water would be difficult to address.
Q8.
(I)The policy must ensure more remunerative prices to oilseed growers.
(II) They strive to produce more by raising yields.
(i) The policy must……
(ii) Being more remunerative…..
(iii)Even if the policy ….
(a) Only (i)
(b) Only (ii)
(c) Both (i) & (ii)
(d) All of these
(e) None of these.
S8. Ans. (a)
Sol.The correct option choice is option (a)
The policy must ensure more remunerative prices to oilseed growers so that they strive to produce more by raising yields.
Q9.
(I) Kashmir is reeling from a complete clampdown following the scrapping of its special status under Article 370 and the state’s bifurcation.
(II) Both Modi and Malik tried to placate the Kashmiri public, following episodes of backlash.
(i) Seeing that Kasmir reeling….
(ii) By following episodes….
(iii) With Kashmir reeling from...
(a) Only (i)
(b) Only (ii)
(c) Both (i) & (iii)
(d) All of these
(e) None of these.
S9. Ans. (c)
Sol. The correct option is option (c).
With Kashmir reeling from a complete clampdown following the scrapping of its special status under Article 370 and the state’s bifurcation, both Modi and Malik tried to placate the Kashmiri public, following episodes of backlash.
Seeing that Kasmir reeling from a complete clampdown following the scrapping of its special status under Article 370 and the state’s bifurcation, both Modi and Malik tried to placate the Kashmiri public, following episodes of backlash.
Q10.
(I) Mr. Golay’s sentence came to an end on August 2018
(II) He is barred from contesting polls until 2024.
(i) As Mr. Golay’s sentence came….
(ii) Considering that Mr. Golay’s sentence came…
(iii) Despite Mr.Golay’s sentence came….
(a) Only (i)
(b) Only (ii)
(c) Both (i) & (ii)
(d) All of these
(e) None of these.
S10. Ans. (c)
Sol. The correct option is option (c).
As Mr. Golay’s sentence came to an end on August 2018, he is barred from contesting polls until 2024.
Considering that Mr. Golay’s sentence came to an end on August 2018, he is barred from contesting polls until 2024.
Q11.
(I) The share of domestic investments was close to 40% for its second and third fund.
(II) The fourth fund has seen much higher interest from Indian investors.
(i) While the share of…..
(ii) The domestic investment was…
(iii) That share of domestic investments…
(a) Only (i)
(b) Only (ii)
(c) Both (i) & (ii)
(d) All of these
(e) None of these.
S11. Ans. (a)
Sol. The correct option is option (a).
While the share of domestic investments was close to 40% for its second and third fund, the fourth fund has seen much higher interest from Indian investors.
Q12.
(I) There has been an outpouring of anger on Chinese social media
(II) Christensen did not receive the death penalty.
(i) Owing to an outpouring of anger….
(ii) Taking into account an outpouring of..…
(iii) Considering an outpouring of…
(a) Only (i)
(b) Only (ii)
(c) Both (i) & (ii)
(d) All of these
(e) None of these.
S12. Ans. (e)
Sol. The correct option is option (e).
Here, the given options are not sufficient to frame a single sentence without changing the intended meaning. It is necessary to understand here, that statement (II) is the cause of statement (I), i.e “Because Christensen did not receive death penalty, there has been an outpouring of anger on Chinese social media.”
Q13.
(I) private-sector lenders have kept their loan rates from falling sharply.
(II) It indicates that they are not comfortable with the risk profile of their borrowers.
(i) In respect to private-sector lenders……
(ii) Nevertheless, private sector lenders have…
(iii) Indicating with the risk profile…..
(a) Only (i)
(b) Only (ii)
(c) Both (i) & (ii)
(d) Both (ii) and (iii)
(e) None of these.
S13. Ans. (b)
Sol. The correct option is option (b).
Nevertheless, private sector lenders have kept their loan rates from falling sharply, which indicates that they are not comfortable with the risk profile of their borrowers.
Q14.
(I) Each person follows a different path.
(II) Our destinations are the same.
(i) Although each person….
(ii) Likewise each person….
(iii)As each person follows…
(a) Only (i)
(b) Only (ii)
(c) Both (i) & (ii)
(d) All of these
(e) None of these.
S14. Ans. (a)
Sol. The correct option is option (a)
Although each person follows a different path, our destinations are the same.
Q15. Even though luck has played little part in his climb to the top, he retains the innocent air of a lottery winner.
(I) Luck has played little part in his climb to the top.
(II) He retains the innocent air of a lottery winner.
(i) Nevertheless the fact that luck has….
(ii) Even though luck has ….
(iii) Having played little….
(a) Only (i)
(b) Only (ii)
(c) Both (i) & (ii)
(d) All of these
(e) None of these.
S15. Ans. (c)
Sol. The correct option is option (c)
Nevertheless the fact that luck has played little part in his climb to the top, he retains the innocent air of a lottery winner.
Even though luck has played little part in his climb to the top, he retains the innocent air of a lottery winner.
https://www.youtube.com/watch?v=cFyy8hds72A&list=PL4t_secZTPn7JAFCzoqwY3a1PuKiA2VH_