IBPS PO Prelims English Quiz: 19th August 2019

ibps-po-prelims-english-quiz-2019



IBPS PO Prelims English Quiz

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS PO 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan 'FATEH', on the IBPS PO Prelims English Quiz and we have Sentence Rearrangement Quiz for 19th August 2019.


Directions (1-10): Given below the sentences each of which has been divided into four parts Each of the questions is then followed by the five options which give the sequence of the rearranged parts. You must choose the option which gives the correct sequence of the parts. If the sentence is already arranged in the correct sequence or the correct sequence doesn't match with any of the given sequence, mark option (e).i.e. "None of the above" as your answer. 

Q1. aspects, as they seek to (A) / projects, are acutely aware of these(B) / maximise efficiency and quality (C)/ labour contractors in infrastructure(D)/ No arrangement required.
CBAD
ACBD
DBAC
BADC
No arrangement required
Solution:
While going through the passage, only arrangement (c) makes a contextually meaningful sentence. The sentence thus formed is “Labour contractors in infrastructure projects are acutely aware of these aspects as they seek to maximise efficiency and quality”.

Q2. clarity on benefit sharing and (A)/ respect to dispute resolution(B)/ the revised guidelines lack(C)/ do not inspire confidence with (D)/ No arrangement required.
DBAC
CDAB
BCAD
CADB
No arrangement required.
Solution:
While going through the passage, only arrangement (d) makes a contextually meaningful sentence. The sentence thus formed is “The revised guidelines lack clarity on benefit sharing and do not inspire confidence with respect to dispute resolution. “

Q3. and for the last mile can use any app which he sees fit(A)/ continue to use his bank account (B)/ where the consumer has a choice to (C)/ India will remain a multiple-player model (D)/ No arrangement required.
ABCD
DCBA
ADCB
DBCA
No arrangement required
Solution:
While going through the passage, only arrangement (b) makes a contextually meaningful sentence. The sentence thus formed is “India will remain a multiple-player model where the consumer has a choice to continue to use his bank account and for the last mile can use any app which he sees fit”.

Q4. to accept digital transactions due to the network(A)/ connectivity issues and a reluctance (B)/many merchants, especially in rural areas, remain unable or unwilling(C)/ to pay charges for what are often low-value transactions(D)/. No arrangement required.
CABD
CBAD
ACDB
BACD
No arrangement required
Solution:
While going through the passage, only arrangement (a) makes a contextually meaningful sentence. The sentence thus formed is “Many merchants, especially in rural areas, remain unable or unwilling to accept digital transactions due to network connectivity issues and a reluctance to pay charges for what are often low-value transactions.

Q5. on August 10, the Minister for Petroleum & Natural Gas, Dharmendra Pradhan(A)/ released an expression of interest(B)/ by oil marketing companies(C)/ for bio-diesel, made from used cooking oil(D)/. No arrangement required.
BACD
DCBA
ADCB
DBCA
No arrangement required
Solution:
While going through the passage, the arrangement is absolutely correct. So option (e) is the correct choice. The sentence thus formed is “On August 10, the Minister for Petroleum & Natural Gas, Dharmendra Pradhan, released an expression of interest by oil marketing companies for biodiesel, made from used cooking oil.”

Q6. that they are leaving equities (A)/ and scooping up bonds (B)/with the trade war(C)/, investors have become so nervous (D)/. No arrangement required.
ABCD
CDAB
ADCB
DBCA
No arrangement required
Solution:
While going through the passage, only option (b) is the absolutely correct choice. The sentence thus formed is “With the trade war, investors have become so nervous that they are leaving equities and scooping up bonds”.

Q7. as it purchased 17.7 tonnes of (A)/ India’s RBI was in the list of central banks (B)/ that added to reserves (C)/ gold between January and June this year (D)/ No arrangement required.
ABDC
DCAB
BCAD
CABD
No arrangement required
Solution:
While going through the passage, only arrangement (c) makes a contextually meaningful sentence. The sentence thus formed is “India’s RBI was in the list of central banks that added to reserves as it purchased 17.7 tonnes of gold between January and June this year

Q8 and lower crude prices(A)/ weaker domestic currencies(B) / helped by higher gold prices,(C)/ improving margins make miners produce more,(D)/ No arrangement required.
ACDB
BACD
CDBA
DCBA
No arrangement required
Solution:
While going through the passage only arrangement (d) makes a contextually meaningful sentence. The sentence thus formed is “Improving margins make miners produce more, helped by higher gold prices, weaker domestic currencies and lower crude prices”.

Q9. a shift in savings (A)/ there has been (B)/ physical to financial assets (C)/ of households sector from (D)/ No arrangement required.
BCAD
ADCB
BADC
DCBA
No arrangement required
Solution:
While going through the passage only arrangement (c) makes a contextually meaningful sentence. The sentence thus formed is “There has been a shift in savings of households sector from physical to financial assets”.

Q10. prison term for not meeting(A)/ the new CSR norms, (B)/by imposing a punitive fine and(C)/ obligations are undesirable(D)/ No arrangement required.
BCAD
ADCB
BADC
DCBA
No Error
Solution:
While going through the passage only arrangement (a) makes a contextually meaningful sentence. The sentence thus formed is “The new CSR norms, by imposing a punitive fine and prison term for not meeting obligations, are undesirable”.

Directions (11-15): Given below the sentences each of which has been divided into five parts. Each of the questions is then followed by the five options which give the sequence of the rearranged parts. One of the part is incoherent. You must eliminate the incorrect part and choose the option which gives the correct sequence of the parts. If the sentence is already arranged in the correct sequence or the correct sequence doesn't match with any of the given sequence, mark option (e).i.e. "None of the above" as your answer. 

Q11.and global perspectives (A)/ both from the domestic (B)/the setting for the meeting (C)/of the MPC was indeed gloomy, (D)/ and various consumer durables (E)
ACDE
BAED
CDBA
DCBA
None of these
Solution:
While going through the passage only arrangement (c) makes a contextually meaningful sentence. The sentence thus formed is “The setting for the meeting of the MPC was indeed gloomy, both from the domestic and global perspectives.”

Q12. The void that has been created (A)/ filled by banks in the near future (B)/in the loan market where NBFCs(C)/ were the mainstay so far cannot be (D)/ has been positive (E)
ACDB
BECD
CDBA
DCBA
None of these.
Solution:
While going through the passage only arrangement (a) makes a contextually meaningful sentence. The sentence thus formed is “The void that has been created in the loan market where NBFCs were the mainstay so far cannot be filled by banks in the near future”.

Q13. shortfall for Nifty companies(A)/ in all these sectors(B)/ good and bad spenders (C)/ a healthy mix of (D) / has limited the overall(E)
ACDB
BACD
CDBA
DCEA
None of these.
Solution:
While going through the passage only arrangement (d) makes a contextually meaningful sentence. The sentence thus formed is “A healthy mix of good and bad spenders has limited the overall shortfall for Nifty companies.”

Q14. also on its way to having its own satellite(A)/Mr Modi said Bhutan is (B)/ referring to India’s space programmes(C)/ without a spurt in terrorism (D) / and the Chandrayaan-2 mission, (E)
ACDB
 CEBA
 BACD
DCBA
None of these.
Solution:
While going through the passage only arrangement (b) makes a contextually meaningful sentence. The sentence thus formed is “Referring to India’s space programmes and the Chandrayaan-2 mission, Mr. Modi said Bhutan is also on its way to having its own satellite”.

Q15. Kashmir was only a place (A)/ of natural beauty that was worth (B) /merits of the Modi government’s actions (C)/ a brief holiday or one where film stars pranced on hillsides(D) before the violence, (E)
ACDB
EABD
CEBA
DEBA
None of these.
Solution:
While going through the passage only arrangement (b) makes a contextually meaningful sentence. The sentence thus formed is “Before the violence, Kashmir was only a place of natural beauty that was worth a brief holiday or one where film stars pranced on hillsides”.