SBI Clerk Pre Night Class English Questions:15th June

SBI Clerk Pre Night Class English Questions:15th June

sbi-clerk-pre-night-class-english

State Bank of India's most awaited clerk exam is just 11 days away. All the practice and revision is essential for the final touches. English being the subject that gives chills to most of the students need attention on a daily basis. Fight the fear of English with SBI Clerk Crash Course Night Class quiz. These quizzes will enable aspirants to have the experience about what type of question can be asked in the actual examination, and you can be fully prepared for the D- day.  Here is today's quiz on the English Language to help you assess your preparation for SBI Clerk Prelims 2019. Keep Practicing. All the best.




Directions (1 – 10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (e). (Ignore errors of punctuation, if any.) 

Q1. I began to suspect (A)/ trouble as soon as (B)/ one of the boys (C)/ threw a stone at the policemen. (D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
The sentence is grammatically correct.

Q2. It is all the more better (A)/ for you to take (B)/ the examination than to (C)/ withdraw your form. (D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
The use of ‘more’ is superfluous because ‘better’ itself is a comparative degree.

Q3. When a group of teenagers visited (A)/ the entertainment centre (B)/ little did they know (C)/ that their outing will lead them to a hospital.(D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
‘would’ will be used in place of ‘will’ as the sentence is in past tense.

Q4. If you had not been (A)/ so secretive you had (B)/ told me all the facts earlier (C)/ I could have helped you. (D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
Use ‘and’ before ‘you’ as there are two clauses in the conditional clauses of the sentences which should be connected with ‘and’.

Q5. Although there are some similarities (A)/ in the qualification of both the (B)/ candidates the differences among them (C)/ are considerably pronounced. (D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
‘between’ will be used in place of ‘among’ as ‘between’ is used for two things or person.

Q6. The king did not mind (A)/ for putting the old people (B)/ to death because he (C)/ was young himself. (D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
‘for’ will not be used as after ‘mind, propose, suggest, admit, avoid, fancy, enjoy’, V4 (V+ ing) is used and this ‘V4’ is used as gerund.

Q7. If I were you (A)/ I would not (B)/ attend the (C)/ function. (D)
A
B
C
D
No Error
Solution:
The sentence is grammatically correct.

Q8. It is high time (A)/ he stood on (B)/ his own (C)/ two legs. (D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
The use of ‘two’ is superfluous.

Q9. Knowledge of (A)/ at least two languages (B)/ are required to (C)/ pass the examination. (D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
‘is’ will be used in place of ‘are’ as the subject of the sentence ‘knowledge’ is singular.

Q10. When I arrived (A)/ I found them both (B)/ sitting at the table (C)/ and waiting for me. (D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
The sentence is grammatically correct.

Directions (11-15): In the following questions, a sentence has been given with some of its parts in bold. To make the sentence grammatically correct, you have to replace the bold part with the correct alternative given below. If the sentence is correct as it is, give e) as your answer (i.e. No correction required). 

Q11. He had gone to the watch the recent hold cricket match.
the recent held cricket match
the recently hold cricket match
recently holded cricket match
recently held cricket match
No replacement required
Solution:
Since the given sentence is in past tense hence past form of verb (i.e. held) should be used. Again note that a verb should be preceded by an adverb (recently). Hence, (d) is the correct option.

Q12. To be a successful man demands hard work, honesty, perseverance, and sound knowledge.
To being a successful man demands
Being a successful man demands
Being a man successful demands
It demands to be a successful man
No replacement required
Solution:
‘being a successful man demands’ is the correct usage . Hence, (b) is the correct option.

Q13. The disparity between the standard of living of the poor and the rich has widen in the last few years.
have widen in
have widened in
has widened on
has widened in
No replacement required
Solution:
In the given sentence, ‘disparity between the standard of living’ (which is singular) is the subject, hence singular form of verb should be used. Now, ‘has’ is followed by past participle. Hence, (d) is the correct option.

Q14. Chief justice announced that a total of twenty mobile courts would be started in, all the in all the districts of the city by the end of this year.
will start
would start
will be starting
is being started
No replacement required
Solution:
No replacement required

Q15. With order to help the homeless, the government has set up 500 new shelter home across the city.
To order to help
In order to
To helping
By an order
No replacement required
Solution:
‘in order to’ is the correct phrasal usage and goes with the meaning of the sentence. Hence, (b) is the correct option.

               






You may also like to Read: