English Quiz for IBPS SO Prelims 09th December

English Quiz for IBPS SO Prelims 09th December

IBPS SO Prelims English Quiz

English Section is a topic that is feared by most of the candidates appearing in the IBPS SO. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. Make the habit of reading newspaper and also participate in the daily quiz to get sure shot success in the exam. The IBPS SO is just one step away from your reach by doing the exercises which we have set for you. We have English Misc. for 9th  December 2019. This quiz covers two topics-Phrasal Verb fillers, Word Swap

Directions (1-8): In each of the following questions, a sentence is given with a
blank. There are five words given below each sentence. Choose the phrases
among the five options that suitably fits the given blank. If no word fits the blank
then choose option (e), i.e. ‘None of these’ as your option.

Q1. Half of the sum will _____________ contracts with the ARU and the Force, and the balance is sponsorship from businesses.
(a) Come forward
(b) Come apart
(c) Come from
(d) Count on
(e) None of these

S1. Ans. (c)
Sol. Come from means originate in; have as its source. Hence, option (c) is the right answer choice.

Q2. Telephone lines were jammed and communication with the rest of the country was effectively _____________for several hours.
(a) Dress up
(b) Cut off
(c) Do up
(d) Drop back
(e) None of these

S2. Ans. (b)
Sol. Cut off means an act of stopping or interrupting the supply of something. Hence, option (b) is the right answer choice.

Q3. Many couples _____________over the house when they separate since it is usually the biggest asset.
(a) Fall down
(b) Fill out
(c) Figure out
(d) Fall out
(e) None of these

S3. Ans. (d)
Sol. Fall out means have an argument. Hence, option (d) is the right answer choice.

Q4. Trying not to _____________to the bleakness and misery of his surroundings, he is convinced that he is just one fight away from success.
(a) Get back into
(b) Get up
(c) Give in
(d) Give away
(e) None of these

S4. Ans. (c)
Sol. Give in means cease fighting or arguing; admit defeat. Hence, option (c) is the right answer choice.

Q5. Sharing isn't permitted and the company has an incentive to _____________login abuse because a shared login is a potential user lost.
(a) Go ahead
(b) Go back
(c) Go out
(d) Go after
(e) None of these

S5. Ans. (d)
Sol. Go after means to try to arrest or punish someone or to try to catch or stop someone. Hence, option (d) is the right answer choice.

Q6. When Fran passes away, father and son _____________and Flint is left to his own devices in the lab with Steve The Monkey.
(a) Grow into
(b) Grow out of
(c) Go without
(d) Grow apart
(e) None of these

S6. Ans. (d)
Sol. Grow apart means (of two or more people) become gradually estranged. Hence, option (d) is the right answer choice.

Q7. He had a mercurial temperament and was never one to _____________his views, even in the face of opposition.
(a) Hold back
(b) Hold up
(c) Hold onto
(d) Hang up
(e) None of these

S7. Ans. (a)
Sol. Hold back means hesitate to act or speak. Hence, option (a) is the right answer choice.

Q8. She came back with a wonderful portfolio of photographs, I mean really gorgeous things, and it was just too good an opportunity to _____________.
(a) Pay back
(b) Pass up
(c) Put away
(d) Point out
(e) None of these

S8. Ans. (b)
Sol. Pass up means to let go by without accepting or taking advantage of. Hence, option (b) is the right answer choice.

Direction (9-15): In the sentences given below, four words have been highlighted and placed in a sentence. Identify the correct sequence of the words in the sentence. Identify the correct sequence and mark that option of as your answer. 

Q9. Food is surprising (A) to the caste system, so it is not central (B) that in many schools, children are made to sit separately(C) according to their caste status(D).
(a) BACD
(b) BCDA
(c) ADBC
(d) ADCB
(e) No arrangement required

S9. Ans. (a)
Sol. The correct sequence is BACD; central, surprising, separately and status. Hence, option (a) is the right answer choice.

Q10. The Indian government forested(A)  it is slowly but surely claims(B) the war against winning(C) guerrillas in India’s resource-rich Maoist(D)  regions.
(a) BACD
(b) BCDA
(c) ADBC
(d) ADCB
(e) No arrangement required

S10. Ans. (b)
Sol. The correct sequence is BCDA; claims, winning, Maoist, and forested. Hence, option (b) is the right answer choice.

Q11. The guidelines (A) set by the Supreme Court to deal with such events, including (B) the need for an observed (C) investigation, must be strictly independent (D) to get to the bottom of this sordid episode.
(a) BACD
(b) BCDA
(c) ADBC
(d) ABDC
(e) No arrangement required

S11. Ans. (d)
Sol. The correct sequence is ABDC; guidelines, including, independent, and observed. Hence, option (d) is the right answer choice.

Q12. Given that scientists (A) have a high degree of certainty(B) on losses that will arise from climate(C) change, there must be steady progress on addressing(D) damage.
(a) BACD
(b) BCDA
(c) ADBC
(d) ADCB
(e) No arrangement required

S12. Ans. (e)
Sol. Here, all the highlighted words are correctly placed and hence, option (e); ‘no arrangement required’ is the right answer choice.

Q13. The political pursuing(A) of “encounter killings” to deliver swift  sanction(B) would only be a disincentive for the police to follow due retribution(C) and may even deter them from process(D) the course of justice.
(a) BACD
(b) BCDA
(c) ADBC
(d) ADCB
(e) No arrangement required

S13. Ans. (b)
Sol. The correct sequence is BCDA; sanction, retribution, process and pursuing. Hence, option (b) is the right answer choice.

Q14. The BJP is trying to raised(A) the real issues deflect(B)  by the Sarkeguda inquiry by claiming that the leak of the report(C) before it reached the Assembly was a breach of privilege(D).
(a) BACD
(b) BCDA
(c) ADBC
(d) ADCB
(e) No arrangement required

S14. Ans. (a)
Sol. The correct sequence is BACD; deflect, raised, report, and privilege. Hence, option (a) is the right answer choice.

Q15. Apps and short videos(A) are the latest in a long series of inject(B) devices that claim to conduct(C)  high values and tips for good material(D) in young minds. 
(a) BACD
(b) BCDA
(c) ADBC
(d) ADCB
(e) No arrangement required

S15. Ans. (c)

Sol. The correct sequence is ADBC; videos, material, inject and conduct. Hence, option (c) is the right answer choice.