English Quiz IBPS Clerk Prelims 25 सितम्बर 2019

English Quiz IBPS Clerk Prelims 25 सितम्बर 2019

IBPS Clerk Prelims English Quiz

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS Clerk 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan 'FATEH', on the IBPS Clerk Prelims English Quiz and we have Phrase-Fillers  for 25th of September 2019. You can also check out the latest books for IBPS Clerk 2019 exam.

Directions (1-15): In each of the following questions, a sentence is given with a blank. There are five words given below each sentence. Choose the phrases among the five options that suitably fits the given blank. If no word fits the blank then choose option (e), i.e. ‘None of these’ as your option.
Q1. Romania's government issued a last-minute appeal to him to ___________ his trip.
(a) Come up
(b) Fall down
(c) Drop by
(d) call off
(e) None of these.
S1. Ans. (d)
Sol. Call off means to cancel something.
Q2. Investors badly want these countries to succeed and _____________ any bits of good news through portfolio and direct investment,
(a) blow out
(b) account for
(c) dispose off
(d) cheer on
(e) None of these.
S2. Ans. (d)
Sol. Cheer on means to support someone by giving them words of encouragement.
Q3. Let us know if you ____________ anywhere that has something special to offer.
(a) call off
(b) cast off
(c) come across
(d) drop in
(e) None of these.
S3. Ans. (c)
Sol. “Come across” means to find unexpectedly.
Q4. The military has tightened its ___________ the country.
(a) hold on
(b) hand out
(c) jump at
(d) lay by
(e) None of these.
S4. Ans. (a)
Sol. hold on -wait a short time
Q5.
We will continue to work with Congress on the energy legislation needed to _________ the remaining recommendations.
(a) Round up
(b) Pass off
(c) carry out
(d) look upto
(e) None of these.
S5. Ans. (c)
Sol. carry out- To do something as specified (a plan, an order, a threat)
To perform or conduct (test, experiment)
Q6. You could impose a lot of rules from above, which people would resent and _________ ways to break.
(a) work up
(b) see off
(c) put up
(d) look for
(e) None of these.
S6. Ans. (d)
Sol. look for-Try to find something
Q7. Unless Labour announces a tax-break for publishers in the next Budget this whole row should _____________ quickly.
(a) sit back
(b) die down
(c) send for
(d) pull off
(e) None of these.
S7. Ans. (b)
Sol. die down- To calm down, become less strong
Q8. But if the talks ___________ beyond next week, sources close to the group say it will probably press ahead with the announcement anyway.
(a) look for
(b) drag on
(c) fall in with
(d) call upon
(e) None of these.
S8. Ans. (b)
Sol. drag on -To last longer than expected
Q9. He had to ___________ of college and his social life became almost non-existent.
(a) come about
(b) bring about
(c) drop out
(d) cut down
(e) None of these.
S9. Ans. (c)
Sol. drop out-To leave school without finishing
Q10. She was afraid that the plan to march into the other factories might now _____________
(a) cut down
(b) blow up
(c) account for
(d) fall through
(e) None of these.
S10. Ans. (d)
Sol.
fall through-To fail; doesn’t happen
Q11. She dipped her hand in the sea to ______________ how cold it was.
(a) put out
(b) find out
(c) get out
(d) wipe out
(e) None of these.
S11. Ans. (b)
Sol.
find out-To discover or obtain information
Q12.The only thing to do was knuckle down and________________ some serious hard work.
(a) let down
(b) get on with
(c) come about
(d) done without
(e) None of these.
S12. Ans. (b)
Sol.
get on with (something)-To continue to do; make progress
Q13. This material is very thick and this needle is not strong enough to _______________ it.
(a) go through
(b) dispose to
(c) carry away by
(d) come off
(e) None of these.
S13. Ans. (a)
Sol.
go through-To experience
Q14. He expects to ______________ these difficulties at a special conference next week.
(a) hand out
(b) Jump to
(c) iron out
(d) hold out
(e) None of these.
S14. Ans. (c)
Sol.
Iron out-To resolve by discussion, eliminate differences
Q15. They exchange books and movies and are doing their best to _____________ for all the lost years.
(a) Run down
(b) pull off
(c) make up
(d) outlook
(e) None of these.
S15. Ans. (c)
Sol. Make up-compensate for something lost, missed, or deficient
https://www.youtube.com/watch?v=guhQJ6qqc74
You may also like to Read:

Free Study Material For IBPS Clerk 2019 | Ask Your Query